Äsch

Jag hade egentligen tänkt skriva något om bomberiet i Stockholm i helgen, men jag blev trött i själen av och tänka på det. Så jag nöjer mig med och skriva: Grattis Sverigedemokraterna! Good for you!

Så istället så tänkte jag skriva att jag tycker att open office skrivprogram har jätteroliga stavningsförslag! Meningen "No matter where you go - everyone's connected" (Smygreklam för Serial Experiments Lain!) - Menar du: "O matte Therese yogi ho - embryons container" ?

En personlig favorit:
"Helveteseldar" - Menar du: "Heldagsutflykt"?

Helveteseldar

Det här måste vi göra om någon gång!

(Kul grej - när man söker på helveteseldar google så kommer det upp jättemycket bilder på sugarplum fairy. Lurt!)

Skönhetsoperation - kanonkul!

Jag var lite ironisk där i rubriken, hoho, så skojfriskt!

Nu ska jag skriva lite om skönhetsoperationer. Jag vill bara börja med och skriva att ingen ska ta det här personligt, det är inte riktat till någon speciell.

Anledningen till att jag skriver är att jag för ett tag sen zappade förbi ett program om skönhetsoperationer på tv. Programmet tog upp vissa risker, vad man ska fråga innan man bestämmer sig för en operation, företag som lockar med bonusar om man gör flera operationer på en gång etc. De tog också upp ett exempel om nån tjej som var beroende av skönhetsoperationer och aldrig blev nöjd. Enligt det här programmet så var det en groteskt hög andel av Storbrittaniens befolkning som skulle kunna tänka sig att göra en operation i kosmetiskt syfte. Nu minns jag inte siffran, men det var mer än hälften. Har man tvärsäkert bestämt sig för att utföra en operation så var programmet säkert superbra, det är klart att det ska gå rätt till. Det som kändes otäckt var att det hela tiden låg en normaliserande anda över programmet. De sa att det inte är något fel med att man vill utföra en operation, det är det många som vill. MEN DET ÄR JU FEL! FUCKING JÄTTEFEL! Och nej, det är självklart inte DIG det är fel på. Det som är fel att så många känner att det tycker så illa om sin kropp att de är beredda att göra ett sådant ingrepp.

Du som funderar över att göra en operation. Du har säkert hört en mängd motargument. Någon kanske har nämnt riskerna. Någon kanske har sagt att du är fin ändå, att det är din självkänsla du ska jobba med, inte din kropp. Någon kanske har nämnt att du skulle kunna göra så himla mycket annat med pengarna. Det här är förståss sant. Men det gäller ju inte dig, ellerhur? Det är ganska lätt att skjuta ifrån sig, visst är det?

Har du däremot tänkt på vika signaler du sänder ut till andra människor? Genom filmer, tidningar och reklam matas vi ständigt med intryck av hur den perfekta människan (den du vill bli, men aldrig kommer bli) ska vara och se ut. Genom att utföra en skönhetsoperation så går du med på att det ser ut såhär. Du accepterar och stödjer den bild som vi utsätts för. Låt säga att du har lite hull under naveln, som du bara inte blir av med. Genom att låta fettsuga dig meddelar du till alla runt dig att även du tycker att det är fult med hull under naveln. Andra personer som också har lite mage får veta att den person som mest av allt borde förstå och ställa sig bakom dom också tycker att dom är fula. Även du. Och du menar det säkert inte. Det är ju bara du, inte dom andra, det är fel på. Men det spelar ingen roll att du tänker så. Det är inte de signalerna du sänder ut.

Att våga vägra skönhetsoperation är en solidaritetshandling! Sen så kan inte varje handling av ens liv vara en solidariteshandling. Men du spelar större roll än du tror.

Stå upp för dina medmänniskor! Ja!

Lena bäst
En frigjord Lena Nyman! Heja!

(Var det gott med moralkaka?)

Vi ses!


Studier

Jag har varit dålig på och uppdatera här, för jag har groteska mängder plugg just nu. Men imorn (eller någon annan dag inom den närmsta framtiden) så ska jag skriva om skönhetsoperationer. Kan bli kul.


Hurra!

Kul!

Här står jag och är glad! Varför då kanske ni undrar? Jo, idag är det en alldeles speciell dag! GRATTIS PÅ INTERNATIONELLA AIDS-DAGEN!

Nu är ju det här ett lite känsligt ämne kanske, och det är väl bra att man uppmärksammar det här, speciellt i de länder där det är ett utbrett problem. Men i Sverige är det (vad jag har förstått :S) ett ganska litet problem. Aids försvinner i könssjuksdomsdjungeln och att fira (?) internationella aids-dagen känns ungefär lika aktuellt som att fira internationella gonorré-dagen. Och vi har ju så himla mycket mer eller mindre vettiga tema-dagar numera:
  • Fettisdagen
  • Kanelbulledagen
  • Alla hjärtans dag(en, öh)
  • Kristi förklaringsdag (jag vet inte vad det innebär riktigt, men Kristi förklarar nog det hoppas jag)
  • Den helige Mikaels dag (AWESOME!)
  • Tacksägelsedagen
  • Allahelgonadagen
  • Våffeldagen
  • Köttfärslimpedagen
Den sista var lögn, men ni fattar poängen. Det finns så mycket mer eller mindre fåniga dagar, som för det mesta går ut på att man ska köpa fåniga saker samt ge bort fåniga kort. Därför har jag lite svårt att ta internationella aids-dagen på allvar och känner hur fantasin skenar iväg. Jag ser hur man i framtiden pyntar med kondomgirlanger och skickar vykort där det står "Hoppas du får en fantastiskt dag! Grattis på internationella aids-dagen!" till varandra.

Tills nästa gång!

RSS 2.0