Jag kan inte fatta beslut!

Yes. Det har hänt en konstig grej. Någon gång under den senaste tiden har jag drabbats av beslutskoma. Jag vet inte när det hände, men jag kan inte komma fram till något och göra val. Alls. Nej, nu överdrev jag. Man gör ju val hela tiden. Bara att jag skriver det här är ju ett bevis på att jag kan göra val. Men hamnar jag i en situation där jag står inför ett par eller fler tydliga valmöjligheter så blir det kortslutning i min hjärna. Min tankeförmåga blir ungefär densamma som en full Homer Simpsons med hjärnskakning, klockan fyra på morgonen. Anledningen är att jag har blivit rädd för att fatta fel beslut. Väljer jag något så väljer jag samtidigt bort en massa annat. Och hur vet jag att det jag väljer är det bästa? Jag försöker fundera ut på vad varje val kommer leda till, vad det i sin tur kommer leda till och vad DET sen kommer leda till. Men psst - empirisk forskning (av mig) tyder på att man inte kan veta allt som kommer hända i framtiden, hela tiden, jämt. Så jag kan inte veta. Och så fort jag har gjort mitt val så är det kört. Så jag väljer ingenting, eller det närmaste jag kan komma ingenting. Men, kruxet är att jag genom att inte göra något också gör ett val, och genom att göra det valet också väljer bort alla andra alternativ, precis som jag hade gjort om jag faktiskt valt något av dom andra alternativen. ERROR ERROR. Det här med att fundera över konsekvenserna av sitt handlande kan ju verka som en ganska bra grej ibland, när det gäller stora beslut, och om man faktiskt kommer fram till något. Men det blir en del problem när det även rör vardagsbeslut.

TOVE HJELM, ÄTA LUNCH-SPECIAL:

  • Jag upptäcker att jag är hungrig (framförhållning, vad är det?)
  • Jag öppnar skafferiet. Stirrar och hoppas att det ska finnas färdiglagad, gärna hälsosam och ekologisk mat där. Det gör det inte.
  • Jag stänger skafferiet och går till frysen. Stirrar.
  • Jag stänger frysen och går till kylen. Stirrar.
  • Jag upprepar punkt 2-4 ett par tre gånger. Blir lika besviken varje gång.
  • Jag går och facebookar. Jag gillar allt som gillas kan och skriver något obegripligt på min status.
  • Jag upprepar punkt 2-4 en gång till.
  • Jag går och kollar på TV. Det är Simpsons på en kanal, Vänner på en annan och Scrubs på en tredje. Jag får beslutsångest och försöker kolla på alla tre samtidigt genom att zappa varannan minut.
  • Reklampaus (samtidigt i alla kanaler). Jag upprepar punkt 2-4.
  • Jag tar en tallrik fil med flingor. Äter framför Simpsonsvännerscrubs.

Hur gör man för att bryta det här?! Hjällepe!

PS. en unge på dagis sa för några dagar sen att jag hade grått hår. Fuck you sa jag och gick hem.

Vill du också bli smal på nolltid?

Vill du bli snygg och smal snabbt utan att banta? Tänkte väl det. Vinterns viktminskningstrend är - magsjuka! På bara några dagar kan du gå ner massor av kilon! Inte övertygad? Hör vad några av våra testtjejer tyckte:

"Jag gick ner 5kg på två dagar! Tack magsjukeklubben!"

"Jag känner mig fantastisk! Beach 2011, here I come!"

"Jag skulle vilja tacka alla som går sjuka till jobbet, har dålig handhygien och verkligen bjuder på er själva! Hade aldrig klarat det utan er darlings!"

Inte okej

Låtar du bör undvika att få på hjärnan om du jobbar på dagis:







Tjaråbloggen!

Lena Nyman

Om jag hade fått välja att träffa vilken svensk kändis som helst så hade jag nog fram tills för två dagar sen valt Lena Nyman. Jag hade antagligen svettats, gråtit och skakat av nervositet, men det skulle ha varit fantastiskt. Det är ytterst få personer som jag verkligen KÄNNER en beundran för och ärligt kan säga är en förebild för mig. Sen jag såg "Nyfiket"-filmerna har Lena Nyman varit en av mina största, om inte den största, kvinnliga förebilden i mitt liv. Det är så sorgligt att hon bara blev 66år, hon hade kunnat ge så mycket mer. Jag vet inte vad jag ska skriva, mer än att jag är uppriktigt ledsen över att hon har gått bort. Och att jag känner mig lite rotlös.

Till alla som inte har sett "Jag är nyfiken - gul" och "Jag är nyfiken - blå": SE DOM NU!

Trailer till Jag är nyfiken – gul från rstvideos trailerarkiv.


Det är förresten demonstration för att stödja revolutionerna i nordafrika och mellanöstern idag i både Stockholm och Malmö. Alla som har möjlighet borde gå med och visa för de modiga demonstranterna att de har stöd världen över. Mer info om demonstrationen i Stockholm:
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=193424417350596

Puss!

RSS 2.0